Nye projektideer og samarbejdsmuligheder
Nye projektideer og samarbejdsmuligheder
-
+
Dialog med forskningsgruppeleder / sektionsleder
Ved nye projektideer og samarbejdsmuligheder med ekstern funding er første skridt en dialog med forskningsgruppeleder. Det er både en mulighed for at vende projektidéen og for, at forskningsgruppeleder får kendskab til projektidéen og samarbejdet. Der kan være situationer, hvor det også kan være relevant at tale med sektionslederen.
-
+
Kollegial sparring
Kolleger i forskningsgruppen vil typisk være gode sparringspartnere, som kan hjælpe med at kvalificere projektideen. Derudover kan det være nyttigt at trække på kollegers erfaringer med ekstern funding inden for forskningsgruppens felt, herunder fondenes programmer, fokusområder og kriterier; projektopbygning; bemanding mv.
-
+
Kontakt til instituttets administrative projektteam
Instituttets projektteam er første indgang til administrativ support ifm. forskningsansøgninger og samarbejder. Projektteamet er bindeled til de øvrige relevante administrative enheder, dvs. Kontraktenheden, F&P mv. Kontakt projektteamet i god tid for at aftale nærmere om den videre proces. Projektteamet hjælper blandt andet med udarbejdelse af budget, kontrakt og anden formalia og sørger endvidere for budgetafklaring og godkendelse af kontraktlige forhold hos institutledelsen.
For administrativ support fra projektteamet kan du henvende dig til projektadministratorer Helle Aarup Høeg (haah@ikl.aau.dk), Helle Weiergang (weier@ikl.aau.dk), eller Nancy Raakjær (ner@ikl.aau.dk).
-
+
F&P - Fundraising & Project Management - AAU's centrale fundingsupport
F&P yder fuld ansøgningssupport og rådgivning til forskerne fra idéstadie til og med gennemførelse og afrapportering på en række fonde og virkemidler, eks. Sapere Aude, ERC, Horizon Europe (søjle 2) Innovationsfonden-Grand Solutions (se også F&P's hjemmeside). Selvom henvendelsen drejer sig om en af de fonde, som F&P understøtter, fungerer instituttets projektteam stadig som første indgang til support mhp. at sikre den nødvendige involvering og godkendelse ved institutledelsen.
F&P har medarbejdere i både Sydhavnen og på campus i Aalborg. Instituttet har to partnere i F&P, som er dem, der primært understøtter forskere fra IKL (og det øvrige SSH): Nicolaj Tofte Brenneche, som har arbejdsplads i Sydhavnen, og Ulla Egekvist Ægidiussen, som har arbejdsplads i Aalborg.
Find en fond / organisation der vil støtte
-
+
Information om calls og fundingmuligheder via instituttets projektteam
Instituttets projektteam udsender løbende information om relevante calls og fundingmuligheder sammen med evt. information om interne frister og supportmuligheder. Calls og fundingmuligheder, som kun har relevans for et mindre antal forskere, sendes som regel via forskningsgruppeleder, som videreformidler til relevante kolleger i forskningsgruppen, mens calls med bredere relevans sendes til alle forskere.
Man behøver ikke nødvendigvis at respondere på alt man modtager. Formålet er lige så meget at gøre opmærksom på relevante calls, så man får et billede af fundinglandskabet og kan overveje mulighederne i et lidt længere perspektiv. Det er vigtigt at bruge sin forskningsgruppeleder som sparringspartner ift. at prioritere mellem de forskellige fundingmuligheder og ift. generelt at arbejde strategisk med funding. Ansøgningsarbejdet skal gerne spille sammen med øvrige aktiviteter i egen såvel som forskningsgruppens portefølje, og det kan forskningsgruppeleder (og evt. sektionsleder) være med til at sikre. Endelig er det vigtigt, at man så tidligt som muligt drøfter de økonomiske rammer for et call eller et samarbejde med projektteamet som led i en afklaring af, om fondens/samarbejdspartnerens og universitetets økonomiske vilkår kan mødes og hvordan.
-
+
Eksterne henvendelser om samarbejde
Ofte vil en ekstern henvendelse om samarbejde ske direkte til den relevante forsker eller forskningsgruppe som et resultat af tidligere samarbejde, formidlingsaktivitet mv. Igen er det vigtigt at bruge sin forskningsgruppeleder som sparringspartner ift. at prioritere mellem de forskellige samarbejdsmuligheder. Et evt. samarbejde skal gerne spille sammen med øvrige aktiviteter i egen såvel som forskningsgruppens portefølje og det kan forskningsgruppeleder være med til at sikre. Endelig er det vigtigt, at man så tidligt som muligt drøfter de økonomiske rammer med projektteamet som led i en afklaring af, om samarbejdspartnerens og universitetets økonomiske vilkår kan mødes og hvordan.
-
+
Webinarer, kurser, infomøder mv.
Der afholdes løbende webinarer, kurser, infomøder mv. med fokus på de større fonde, som er relevante for mange miljøer. Der vil som regel både være aktiviteter, som henvender sig til forskere, der overvejer at søge på længere sigt, dvs. webinarer af mere introducerende karakter, og webinarer som henvender sig til forskere, som arbejder med en ansøgning til et bestemt call. Forslag til nye webinarer, kurser, infomøder mv. modtages altid gerne og kan sendes til instituttets projektteam.
-
+
Nyhedsbrev fra F&P - AAU’s centrale fundingsupport
F&P (Fundraising & Project Management- AAU’s centrale fundingsupport) udsender et nyhedsbrev hver 14. dag, som giver et godt overblik over aktuelle calls, arrangementer mv. der relaterer sig til funding. Nyhedsbrevene er tilgængelige på F&P’s hjemmeside, men det anbefales også, at alle forskere går ind og tilmelder sig nyhedsbrevet her (af hensyn til GDPR, skal man aktivt tilmelde sig nyhedsbrevet).
Generelt kan F&P’s hjemmeside være nyttig at bruge som inspiration; her ligger en række værktøjer og gode råd vedr. ekstern funding, f.eks. ift. at målrette ansøgningen, opbygningen af projektbeskrivelsen mv.: F&P’s hjemmeside.
-
+
Fondsdatabasen Research Professional
Research Professional er en international fondsdatabase med detaljeret information om nationale og internationale fundingmuligheder. Her kan du via søgninger på emneord generere konkrete oversigter og opsætte mailnotifikationer, der viser finansieringsmuligheder på alt fra forskningsråd og fonde til de mindre private organisationer.
Har du brug for hjælp til at komme i gang med at lave dine egne søgninger i Research Professional, så er du velkommen til at kontakte projektteamet v. Annemette Helligsø (anhe@ikl.aau.dk).
Du kan desuden finde korte guides til login og opstart af søgninger i Research Professional på AAU’s F&P-hjemmeside: Research Professional.